« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Učenici 4.a i 4.b razreda su u sklopu nastave kemije posjetili Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču.
Djelatnice Instituta su ih upoznale s poviješću i radom Instituta te su zajedno obišli laboratorije u kojima su im znanstvenici objasnili postupke rada i metode fizikalno - kemijskih analiza.
Posjetili su vinski laboratorij, prehrambeno-biotehnološki (maslinovo ulje), genetički, laboratorij za fenotipizaciju te za tlo, biljku i vodu.
Također su vidjeli i vinski podrum te su saznali kako će se u budućnosti iskoristiti ostaci grožđa koji su neiskorišteni pri proizvodnji vina.
Pri završetku posjeta učenici su u pratnji profesorice Pamele Budicin obišli i pokusno poljoprivredno imanje Instituta (pokusni vinograd, nasadi maslina i park-šuma u kojoj je uređena edukativna staza).